Aralık: Düşünmek ve Hayal Kurmak İçin Harika Bir Fırsat
Aralık ayı geldi çattı! Yılın bu zamanını öyle seviyorum ki! Dört gözle beklediğim tabi ki sadece tatiller değil, aynı zamanda geçtiğimiz on iki aya bakarak üstesinden geldiğim zorlukları, kutladığım başarıları ve önümüzdeki heyecan verici şeyleri değerlendirme imkânı bulmak da benim için çok önemli.
Blogumu bir süredir takip ediyorsanız, bunu her yıl yapmamın haklı nedenleri olduğunu bilirsiniz. Size de aynısını yapmanızı öneririm.
Bahse girerim, yılın başında gözünüzü korkutan bazı zorlukların üstesinden gelmişsinizdir. Bu zorluklarla nasıl başa çıktığınızı düşündüğünüzde, dayanıklılığınızı takdir edecek ve önümüzdeki yıl sorun çözme becerilerinizden yararlanabileceğinizi bileceksiniz.
Eminim 2024 yılında bazı başarılarınız da olmuştur. Şimdi bunları değerlendirmenin tam zamanı, böylece kendinizi doğru bir şey yaparken yakalayabilirsiniz! Başardığınız her şeyi takdir etmek için bir dakikanızı ayırın. Küçük de olsa kazandıklarınızı kutlamak özgüveninizi artırır ve sizi yeni hedefler edinmeye teşvik eder.
Son olarak, 2025’e bakmak için biraz zaman ayırın. Önünüzdeki yıla dair çarpıcı bir hayaliniz var mı? Gelecek yıl bugün doğru olmayan nelerin doğru olmasını istiyorsunuz? Şimdi hayal kurmanın tam zamanı! Hayaller öz benliğinizle bağ kurmanıza yardımcı olur ve size bir amaç duygusu verir.
2024’e dönüp baktığımda şaşkınlık içindeyim, çünkü bu yıl benim için üç önemli dönüm noktası olduğunu söyleyebilirim.
Birincisi, 85 yaşına girdim! Bu inanılmaz bir lütuf, özellikle de bu yılların 62’sini en iyi arkadaşım Margie ile evli olarak geçirdiğim için.
İkincisi, şirketimiz 2024 yılında 45 yaşına girdi. Ortalama şirket ömrünün sadece 20 yıl olduğu ve şirketlerin yüzde 5’inden daha azının 40 yıl sınırına ulaştığı düşünülürse bu gerçekten de inanılmaz bir şey.
Son olarak, üniversiteden arkadaşım Phil Hodges ile birlikte kurduğumuz Lead Like Jesus bu yıl 25 yaşına girdi.
2024’ün sizin için önemli kilometre taşları neler oldu? Hangi zorlukların üstesinden geldiniz? Hangi başarıları kutlayabilirsiniz? Önümüzdeki yıl için ne gibi hayalleriniz var?
Bunlar üzerinde düşünmek için zaman ayırmak, yaşam gibi büyük bir armağana olan şükranınızı derinleştirebilir. Unutmayın: Hayat çok özel bir fırsattır, kaçırmayın!
Ken Blanchard
Ken Blanchard’ın kendi blog sitesi olan howwelead.org’da yer alan “December Is for Reflecting and Dreaming” adlı makalesinin çevirisidir.